Stora och små minnen

DSC_4994Så var vi åter i Sverige, vi har sovit en natt i våra egna sängar, tagit en varm dusch och sakta men säkert börjat att hitta tillbaka till vardagen.

Sannerligen har vi nu alla fått frågorna, ”vad har ni gjort” och ”hur har det varit”. Två tämligen stora och kanske svåra frågor med obeskrivliga svar.

Tomheten är fruktansvärt stor, myllret av alla goa människor i Samuraisillen saknas, skratten, leendena och upplevelserna. Att inte få vakna till Svenska Bärs ledare Annas toner på trumpeten, spelandes Håkan Hellströms ”Valborg” känns lite olustigt även det.

Vi har upplevt enormt mycket på en relativt begränsad tid, minns ni utsikten ifrån Tokyo Skytree, neonljusen i Shibuya, shoppinggatorna i Harajuku, tempel, karaokekväll i Kyoto, tama hjortar/rådjur på Miyajima, bad i onzen, en helt annan matkultur, fyrverkerifestivaler och naturligtvis sist men inte minst – World Scout Jamboree 2015.

De små stunderna är lika viktiga som de stora, minns ni ex. när ni i väntan på biljettköpen, stod och satt och sjöng ”Vart jag mig i världen vänder” som en stor kör.
Hur ni stått ut i att stå i en kö för att hämta mat, på en järnplatta i hög värme – även då snackade ni och frågorna om ”när är det vår tur” uteblev.
För att inte glömma alla stunder på bänkarna i byn på lägret, mötena med andra människor ifrån andra kulturer, swappandet, släpp fram japanerna och mycket mer!

Det är många fina tillfällen att ta med sig och otaligt fler än ovan nämnda.
Vi alla tillsammans har varit en unik skara med människor som under så lång tid, ibland under lite jobbiga stunder hållit ihop, kämpat på i med och motgångar men ändå alltid haft humöret ovanför ytan.

Nu återstår det att sortera tusentals med bilder, samla tankarna, planera en återträff och sen ses vi igen!

Tack för att ni stått ut med oss ledare, åtminstone merparten av tiden :)

Tack för att ni använt ert sunda förnuft, aldrig klagat, varit glada, gillat läget och gasat när det behövts.

Tack alla föräldrar för kommentarerna i bloggen och trevliga möten igår i Göteborg.

Tack för att ni alla tillsammans gjorde denna resa, upplevelse och tid till den bästa i mitt liv!

/Johan

Det här inlägget postades i Inför + förträff, Jamboree, Rundresa av cammersand. Bokmärk permalänken.

4 reaktion på “Stora och små minnen

1. Tack Johan för dina fina,roliga och intressanta inlägg på bloggen. Jag har läst och följt er varje dag och det har varit jättespännande att få följa era äventyr. Tack till er ledare som har haft ett tufft ansvar under så många veckor. Har nu fått hem min Elias och lyssnar intressant på vad han berättar om sina upplevelser. Har fått en fin solfjäder som present. Stort tack igen och önskar er välkomna hem till ett soligt Sverige. Kram LM

2. Ett stort tack till er ledare för en härlig scoutupplevelse för ungdomarna som jag hoppas åker på nästa WSJ som IST eller avdelningsledare själva om 4 år eller längre fram i livet! Det ska bli jätteroligt att se era bilder! Stort tack!

3. Tack Johan och alla övriga ledare för ert tålamod och er förmåga att skapa en fantastisk upplevelse för alla deltagare. Tack alla Samuraisillar som tillsammans skapat minnen för livet!
    Fick hem en ung man som nu planerar för nästa WSJ där han ser fram emot att få delta som ledare eller funktionär på plats.
    Domo arigato!

4. Jag vill tacka för ett fantastiskt omhändertagande om min Lotta och det var underbart att kunna se henne då och då på bloggen, välmående och glad, även när vi själva inte hade kontakt med henne. Stort tack för en härlig resa! :-)