Miyajima

Den 23e världsscoutjamboreen är nu över, det har varit en härlig tid på lägret, emellanåt intensiv, varm, jobbig men allt som oftast alldeles underbar. Den viktigaste ingrediensen för att få det alldeles underbart är förstås våra scouter som verkligen visat att alla förväntningar blivit så mycket bättre än vad vi någonsin kunnat drömma om.

Igår lämnade vi campsite och satte oss på buss och färja för att nå Miyajima, en ö straxt utanför Hiroshima. Många passade på att njuta av ett dopp i havet när vi satt upp tält och hämtat packningarna.

Ön har ett överskott på rådjur som blivit så matade av turister att de utan problem går fram till människor och försöker ta dess mat, eller för den delen allt som går att tugga på.

Idag har vi satt fri tid på schemat, merparten kommer göra ett besök inne i stan under dagen för att köpa lite souvenirer o dyl. Ännu en dag med nya äventyr och utmaningar är att vänta.

Tyvärr är wifitäckningen mycket dålig på ön vilket omöjliggör bilduppladdning på bloggen.

Det här inlägget postades i Rundresa av cammersand. Bokmärk permalänken.