Ledarna

Här kan du läsa en kort presentation om Samuraisillens ledare.
Vi är totalt 4 stycken som inte känt varandra sedan tidigare, vi tror att vi kommer bli ett starkt och sammansvetsat ledarteam som kommer ge allt för att ge er den bästa upplevelsen som går att få i och inför Japan.

20140610_130449Johan Cammersand

Jag heter Johan, är 30 år och bor i Alingsås. Kommer ursprungligen ifrån Herrljunga och det är där jag har min kår sedan en bit över 20 år tillbaka.

Inom scouterna är jag numera aktiv inom Västgöta Södra Scoutdistrikt, där sitter jag i styrelsen, jobbar med arrangemang och även information såsom tidning, hemsida och sociala medier.
Har varit ledare på upptäckare och utmanaravdelningar, är idag inte ledare för någon avdelning.
Jobbar till vardags natt på Securitas som rond och utryckningsväktare.
På den fritid som finns utöver all scouting umgås jag med vänner, går gärna på bio och försöker lära mig att spela gitarr – det sistnämnda går sådär än så länge.
2011 var jag avdelningsledare på jamboreen här i Sverige vilket var en jätterolig erfarenhet, utöver det lägret har jag varit med och gjort distriktsläger vid ett par tillfällen och naturligtvis varit ledare och deltagare vid olika läger också.
Mina förväntningar inför Japan är stora men svåra att ta på, ser fram emot rundresan likväl som en skön kväll på lägerbyn likväl som den japanska kulturen och allt vad det innebär.
Jag ska dessutom försöka att infria ett nyårslöfte under resan, att äta sushi.

DSC_0742-F1024x768Lina Wallin

Jag heter Lina Wallin, fyller 23 år i maj och jag är scoutledare i Hvitfeldts scoutkår,
belägen i Göteborg. Jag har varit scout sedan 8 års ålder, gått ledarutbildning och varit ledare för Upptäckare. Sedan ett par år tillbaka är jag ledare för kårens Äventyrare.
Jag sitter även med i kårens styrelse som vice ordförande.
När jag inte är scoutledare jobbar jag som sjuksköterska på Sahlgrenska
Universitetssjukhuset. På min fritid blir det självklart mycket scouter, men jag har
också tid för att löpträna och umgås med vänner och familj.
Jag har varit ansvarig ledare för kåren på två större sommarläger, 2012 i Holstebro i
Danmark och 2013 i Stavanger i Norge. Sommaren 2011 var jag funktionär på World
Scout Jamboree i Kristianstad. Detta gav mig minnen för livet och jag tyckte det var
fantastiskt roligt att få uppleva en världsjamboree.
Jag ser mycket fram emot att få åka till Japan som avdelningsledare och få vara med och uppleva ännu en jamboree! Jag är mycket förväntansfull inför resan och tycker det ska bli väldigt spännande och intressant att få uppleva en helt ny kultur, med allt vad det innebär samt få möta massor med nya människor.

Foto saknasAlexander Blomqvist

Mitt namn är Alexander och jag är 20år.
Jag är född och uppväxt till större delen av mitt liv i Göteborg, men bor nu mera i Landvetter. För tillfället jobbar jag som bagare/konditor på ett litet bageri/konditori i Landvetter.
Jag har varit scout sedan jag var åtta år. I dagsläget är jag avdelningsledare på en upptäckaravdelning, samt jobbar med olika programaktiviteter på kårplan.
På WSJ 2011 var jag deltagare vilket jag tyckte var en fantastisk upplevelse som jag vill att ni deltagare också ska få uppleva! Mina förväntningar på WSJ 2015 är ganska stora, men är ännu inte riktigt formbara.

Foto saknasPeter Olsson

Jag heter Peter Olsson, jag bor i Henån på Orust jag är 48 år och är gift och har två barn. Dom heter Axel 15 år och Nanna 12 år.
Jag har varit scout i 40 år och ledare i olika sammanhang i många år.
Jag var själv på jamboree 1983 i Canada och minns det som mitt livs största äventyr.
När jag inte är scout jobbar jag som skiftledare på värmekraftverk i Uddevalla.
På fritiden gillar jag förutom scouting all sorts frilufsliv, skidåkning segling ,dykning och mycket annat.
Jag har pratat med mina scouter om detta Jamboreet i Japan i snart 10 år och det känns fantastiskt spännande att nu är det snart dags.