Harajuku – tempel och shopping

Sista dagen i Tokyo, ledsamt men väldigt sant. Många eller kanske alla av oss hade nog lätt kunnat ägna ytterligare når dagar här. En fantastisk stad som har nästan allt att se och köpa.

20150724_115025Idag inledde vi dagen med tempelbesök i templet Meiji-jingu i stadsdelen Harajuku 40 min med tåg ifrån vårt hotell.

20150724_122120En plats som är väldigt fin och kräver sitt lugn. Vi fick bla. se ett bröllopståg med hela tjocka släkten. Magnifikt, svenska bröllopsfrisyrer är långt efter de japanska underverken som kvinnan lyckas få till med sitt hår.

Efter besöket drog vi till ett café och åt lunch vilket smakade bra i våra hungriga magar. Under tiden så passade himlen på att öppna sig och skyfall och rejält med åska dundrade utanför, vi satt under jord och spelade spel och njöt av tillvaron.

20150724_155006Eftermiddagen ägnade vi åt shoppinggatorna i Harajuku. Galet mycket affärer och folk, mycket modeinriktat men även massa annat. Scouterna har shoppat en hel del idag och även vi ledare gick bananas och köpte en hel del roliga prylar.

20150724_175711Scouterna fick även idag fixa sin middag själva vilket uppskattades, vi ledare och några scouter gick på sushirestaurang där maten kom på transportband, en kul och smakrik upplevelse!

Ikväll är det åter dags att packa ihop packningar,  tidigt imorgonbitti körs de med lastbil till vårt nya hotell – imorgon drar vi till Kyoto med Shinkansen.

Se en mängd bilder i instaflödet här på hemsidan.

På återhörande!

/Johan

Det här inlägget postades i Rundresa av cammersand. Bokmärk permalänken.