Dagar och månader innan avresan till Japan

2015-07-15 19.56.27

Fredag, solen skiner och med en svalkande vind på morgonkvisten. Gissningsvis är det inte så många fler svalkande vindar att njuta av de kommande veckorna – istället väntar varma vindar.

1912472_649183498512730_8586114356085588541_nFör 44 veckor sedan blev jag antagen som ledare, 30-årsdagen i oktober fick därmed offras och firas på förträff i Stockholm – väl värt med tanke på vad som komma skall.
Här träffades vi första gången, jag, Lina, Peter och Alexander – känslan var helt ärligt riktigt bra vid första stund och det måste väl vara ett gott betyg.

I mars hade vi våran förträff som ni kanske minns, visst känns det som om det var en evighet sen?2015-03-07 12.45.01
Jag vågar nog prata för oss alla fyra ledare om att vi fick en bra känsla över denna avdelningen, gött gäng med 36 härliga tonåringar. Vi får tro att vi har den feelingen kvar om en månad 😉

Under våren har det nästan varit stiltje med information, is i magen men lite fundersam. Nåja det finns en förklaring utöver att Japanerna är långsamma med informationen.
Kontingentsledningen har åkt på flera stora bakslag där bla. beslut ifrån högre ort i den japanska organisationen gjort att man fått planera om och skrota många timmar utav ideellt planeringsarbete.
IMG_6097-0För att nämna ett exempel, senast nu i maj meddelade Japan att man inte kommer ordna med transporter mellan Osaka och lägerplatsen, något som varit lovat sedan oktober 2013.
Naturligtvis löser våra eldsjälar i kontingentsledningen problemen åt oss, men de har säkerligen haft en och en annan klump i magen. En stor eloge till dem och för det fantastiska arbete de åstadkommit!

I juni var vi åter i Stockholm på ledarträff, en 2015-06-13 13.41.41intressant helg där vi då också blev varse om att vi ledare skulle planera hela rundresan själva. Inte vad vi räknat med, men vi löste det galant med några timmars googlande, reseguidesbläddrande osv.

CJ4l3xMWsAAxfX8Nu väntar den för många kanske häftigaste scoutupplevelsen som vi någonsin får uppleva.
Vi ska till Japan och World Scout Jamboree!
Ja inte bara vi, ifrån Sverige åker 1891 svenska scouter i den största svenska kontingenten någonsin utomlands.
Totalt väntas 32300 scouter ifrån 144 länder till Kirara-Hama – en oförglömlig upplevelse!

Och till sist, alla föräldrar som känner oro, oro över saknad, oro över att det inte ska packas tillräckligt med sockar, t-shirts eller shorts2015-07-15 19.56.27. Tjaa.. ungefär 30.000 mammor och pappor runt om i världen känner exakt likadant – så ni behöver inte känna er ensamma :)

Med detta så önskas en trevlig helg med mycket sömn!

Vi ses i Göteborg, 08:30 på söndag.

Ps. Glöm inte att följa oss här på bloggen under resan och lägg gärna kommentarer till inläggen.

Skrivet av: Johan Cammersand

Det här inlägget postades i Inför + förträff av cammersand. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Dagar och månader innan avresan till Japan